"TROEDINOST" / 3P-rekords 7.1.2005

Pritisni za povečano verzijo!V letu 2004 zagledajo laserski žarki CD Treh pjančkov - Troedinost. Od albuma "Kakšen cirkus za prazen nič" iz leta 2002 so se stvari (tako v tehničnem, kot tudi splošnem smislu) spremenile precej na bolje. Studio "Vesolje" je doživel kompletno modernizacijo, saj smo ves zaslužek iz koncertov pretopili v novo mešalno mizo, ojačevalec z zvočniki, mikrofone in obnovo snemalnega računalnika. Vse to nam omogoča popolnoma neodvisno delovanje in snemanje lastnih idej.

Tokrani CD smo poimenovali "Troedinost" iz dveh razlogov: prvi je sam koncept CD-ja, ki je sestavljen iz treh različnih obdobij: NOVE (10 pesmi narejenih v obdobju 2003-2004), SREDNJE (3 pesmi zabeležene na koncertih, iz obdobja CD-ja "Kakšen cirkus za prazen nič") in KAMENE DOBE (na novo posnete pesmi iz leta 1999 - Joške in celo one najstarejše iz leta 1996: Štenge, Sila je masa krat pospešek in nenazadnje naš največji hit, po katerem nas poznate, Zetor 7745). Drugi razlog pa je človeške narave: in sicer nahajamo se v obdobju, ko kljub usklajevanju različnih interesov (služba, družina, obveznosti...), delujemo troedino.

Iz glasbene plati gledano je album korak "nazaj", saj smo se namerno izogibali uporabi kakršnih-koli modrenih efektov in sofisticirane tehnike. Zvok je naraven, akustičen, neobdelan, produkcija preprosta. Kitara zveni Marshallovsko navita, direktna, wahirana, bas neposreden - preprost, vokal neobdelan - naraven, bobni surovi.

Tokratni cilj - narediti vse sami - nam je padel v vodo pri pesmi "Pjančki polka", saj smo se vsi strinjali, da štiklc - govej kot je - nujno potrebuje harmoniko. K sodelovanju smo povabili enega najeminentnejših glasbenikov doline, po duši rokerja, pevca Slovenskega okteta, učitelja glasbe, harmonikarja, dolgoletnega prijatelja ... Janeza Trilerja, ki si je kljub pretirani zasedenosti odtrgal trenutek in zagodel z nami, za kar smo mu neizmerno hvaležni.

Za trenutek odložite delo, prisluhnite in se zabavajte!
_@_Y